Welkom bij Vocal Group At Random! Wij zijn een groep enthousiaste zangers die samen een brede variëteit aan muziek brengen. Misschien ben je hier terechtgekomen omdat je op zoek bent naar een a capella groep. Hoewel we doorgaans zonder instrumentale begeleiding zingen, noemen we onszelf liever een Vocal Group. Hier leggen we uit waarom.

Wat is een Vocal Group?

De term Vocal Group wordt gebruikt om groepen zangers te beschrijven die zich richten op vocale harmonieën en een breed scala aan muzikale stijlen. Hoewel a capella strikt betekent “zonder instrumentale begeleiding,” biedt een Vocal Group vaak meer dan dat. De term is afkomstig uit de muziekgeschiedenis en wordt gebruikt om de veelzijdigheid en diversiteit van vocale ensembles te benadrukken.

Waarom wij ons ‘Vocal Group’ noemen

At Random kiest voor de term Vocal Group omdat deze beter past bij onze muzikale benadering en visie. Hier zijn een paar redenen waarom:

  1. Divers Repertoire: Als Vocal Group zingen wij een breed scala aan muziekgenres, van pop en jazz tot klassiek en modern. Dit zorgt voor verrassende optredens!
  2. Unieke Arrangementen: Wij zingen originele arrangementen die onze harmonieën en individuele stemmen optimaal benutten, wat resulteert in een rijk en vol geluid.
  3. Brede Muzikale Expressie: Onze optredens omvatten niet alleen a capella zang, maar ook verschillende vocale technieken en stijlen en vocale percussie die de muziek tot leven brengen.

De geschiedenis van de term ‘Vocal Group’

De term Vocal Group heeft zijn wortels in de vroege 20e eeuw, toen groepen als The Mills Brothers en The Ink Spots populair werden. Deze groepen stonden bekend om hun harmonieuze zang en veelzijdige repertoire, en ze legden de basis voor wat later bekend zou staan als de moderne Vocal Group. In tegenstelling tot een strikt a capella groep, kunnen Vocal Groups zich aanpassen aan verschillende muziekstijlen en -formats, waardoor ze een breder publiek aanspreken.

Maak kennis met ons!

Bij Vocal Group At Random draait alles om de kracht van de menselijke stem en de magie die ontstaat wanneer verschillende stemmen samenkomen. Wij nodigen je uit om onze muziek te ontdekken en te ervaren wat ons onderscheidt. Lijkt het je leuk om At Random op jouw evenement te hebben? Neem dan gerust contact met ons op!

We hopen je snel te ontmoeten bij een van onze optredens! Blijf op de hoogte van onze activiteiten door ons te volgen op sociale media en ontdek waarom Vocal Group At Random zoveel meer is dan alleen een a capella groep.