Over At Random

At Random is medio 2007 opgericht door het destijds scheidend bestuur van studentenpopkoor Plica Vocalis. Nadat de vijf bestuursleden een aantal jaar bij dit grote, gezellige koor hadden gezongen, werd het tijd voor een kleiner gezelschap. Hierin wilden zij streven naar aandacht voor stemontwikkeling, professionalisering van de performance en frequente optredens bij openbare gelegenheden. Er werden vier enthousiaste mannen en vrouwen gevonden die zich bij hen voegden.

Vanwege de diversiteit aan genres die het startende koor voor ogen had; niet alleen pop en musical, maar ook jazz en soul, niet alleen Engelstalig maar ook Nederlandstalig, werd de naam: At Random. Door de “at random” stijl wordt niet alleen aan de eigen uitgebreide wensen van de koorleden voldaan, maar ook een breed publiek aangesproken. Ook de stemverdeling is “at random”, bij ieder nummer vormen andere koppels de verschillende zangpartijen.

Begin 2010 vond een grote ledenwisseling plaats, waarna we er in april dat jaar met een frisse start tegenaan zijn gegaan. Het jaar daarop voegden Bob en Stephan zich bij ons en ontstond een perfecte balans van mannelijke en vrouwelijke leden. In mei 2011 hebben wij afscheid genomen van onze toenmalige dirigent/zangcoach, Bram Versteegen, en zijn we verder gegaan met een nieuwe dirigent, Wytske Lankester. Met Wytske hebben we 6 jaar met veel enthousiasme wekelijks aan de performance, zangtechniek en ontwikkeling van onze creativiteit gewerkt.

Het 10 jarig bestaan van At Random hebben we in het najaar van 2017 uitgebreid gevierd met twee concerten waarin we middels een reis door het repertoire van At Random stil konden staan bij de ontwikkeling van de groep. Het jubileumconcert was telkens ons afscheid van Wytske en ook de langjarige leden Bob, Anke en Denise.

Na een half jaar zelfstandig en zelfsturend aan nieuw repertoire te hebben gewerkt is het ons in het voorjaar 2018 gelukt om met Gerben Kruisselbrink als nieuwe dirigent een nieuwe uitdaging aan te gaan. Met Gerben hopen we de ontwikkeling van de afgelopen jaren nog verder uit te kunnen breiden door bv. onze samenzang, het met elkaar kleuren en het ritme verder te verbeteren. We studeren tijdens de repetities hiervoor niet alleen nieuwe nummers in, maar blijven we ons oude repertoire ook perfectioneren of vernieuwen, door de stijl van het nummer aan te passen.

Laat u verrassen door de veelzijdigheid van onze vocalgroup tijdens een van onze openbare optredens! In de agenda kunt u zien waar en wanneer deze plaatsvinden.