vocal group

At Random

Nijmegen

Balk Top Festival 2022

At Random @ Balk Top Festival 2022
Nadat we door de corona-pandemie een jaartje extra moesten wachten was het op 15 oktober jl. weer zo ver: tijd voor het BALK TOP Festival 2022 in De Doelen in Rotterdam!

60 groepen streden, in 3 categorieën (groot, middelgroot & klein) onderverdeeld, in topklasse, 1e klasse en 2e klasse om de gunst van de jury. Wij waren, net als bij onze eerste deelname drie jaar geleden, ingedeeld in de categorie Kleine Groepen 1e klasse en mochten in de Flipse Zaal optreden. Helaas moesten we Stèphan missen, die in Nijmegen was achtergebleven om op een repetitieweekend zijn hoofdrol in een musicalproductie veilig te stellen.

Ondanks dat er sinds ons laatste optreden bij BALK veel personele wisselingen hebben plaatsgevonden (én we dus Stèphan moesten missen) kozen we voor het vervoer naar Rotterdam wel voor een bewezen concept. Onder het mom van 'never change a winning team' gingen we weer gezamenlijk op reis met de trein. Dat was ook deze keer weer een (uitermate positieve) belevenis!

Het gebrek aan zitplaatsen in de Intercity naar Rotterdam (na onze overstap in Utrecht steeg het knuffelgehalte in de trein naar ouderwets NS-niveau...) werd door ons gecompenseerd met een spontane 90's medley flashmob. Wij waren daarna wakker en een best enthousiast deel van de trein ook. Het inzingen was hierdoor nog slechts een formaliteit.

Om 14.20u mochten we dan los in de Flipse Zaal met de nummers 'This Is Me', 'Run To You' en de '90's Medley'. Terwijl de jury in hun reactie zeer professioneel en lastig te peilen bleek, ging het publiek lekker mee en werd dit met name tijdens de 90's medley zelfs uitzinnig!

We sloten onze dag in Rotterdam af met het bekijken van optredens van andere groepen, gevolgd door een uitgebreid buffet met wat koude versnaperingen.
  
Dat bij de aankondigingen van de top 3 per categorie onze naam bij onze categorie ontbrak, zorgde voor een kleine teleurstelling. We hadden onszelf immers een vernoeming als 2e of 3e gegund. Maar na de eerste evaluatie op de terugreis in de trein overwon toch al de trots! We hebben een solide optreden zonder grote fouten neergezet, hebben plezier gehad en dit ook over weten te dragen op het publiek, wat enthousiast reageerde.

Uiteindelijk hebben we een prima juryrapport met veel positieve feedback en concrete tips gekregen om ons nog verder te kunnen ontwikkelen. We bleken de top 3 net te hebben gemist en zijn uiteindelijk als 4e geëindigd in de 1e klasse Kleine Groepen! Een positie hoger dan in 2019! Al met al was het weer een bijzondere - en door de voorbereiding ook intensieve - ervaring om mee te doen aan het BALK TOP Festival. We kijken uit naar de volgende editie in 2024.