Newsflash augustus / september 2020

At Random @ Balk Top Festival 2022

Lange tijd is het rustig geweest op onze website en de andere sociale media kanalen. Een tijdje is ook onze wereld ontzettend klein geweest of leek het zelfs dat ze tijdelijk even stil heeft gestaan. Sommigen van ons hebben onder druk gestaan in de zorg, anderen hebben geprobeerd om thuiswerkend of -studerend hun draai te vinden en van echte verbinding was even weinig sprake en dat hoewel onze gezamenlijke passie, het samen zingen, oh zo verbindend is en zou moeten zijn. Alle repetities en geplande optredens hebben we met begin van de corona-pandemie helaas  af moeten zeggen en toen werd het allemaal even stil. Achter de schermen hebben we een aantal pogingen ondernomen om in deze tijd toch verbinding te kunnen creëren en te ervaren. Samen zingen via Zoom of Teams bleek onmogelijk te zijn dus deden we een poging om één van onze nummers apart van elkaar in te zingen / op te nemen. Het bleek een lastige klus te zijn (met her en der overvolle opslagruimtes tot gevolg) maar we hebben op deze manier wel even met muziek bezig kunnen zijn. Onze beste poging willen we hier (onderaan) wel met jullie delen. Grote Dank aan Ron’s broer Lennert die het filmpje in elkaar heeft gezet en een poging heeft gedaan om het toch als één geheel te laten klinken! Tof Lennert!!!

Het filmpje was tevens ook het officieuze afscheid van Jolien bij At Random. We zouden haar eigenlijk na onze optredens in juni uitzwaaien maar het kwam helaas anders. Begin augustus hebben we bij een gezamenlijk picknick in het Goffertpark coronaproef afscheid van elkaar genomen. Jolien, we gaan jouw persoonlijkheid, jouw inzet en gedrevenheid en jouw stem missen bij At Random. Veel geluk in t ooooostnnn.

In augustus zijn we uiteindelijk toch weer gestart met repeteren maar kwamen met voor een nieuw probleem te staan: Waar repeteren? Normaliter repeteren we bij iemand thuis (vaak bij Mirjam, soms bij Marleen) maar in deze ruimtes kunnen we niet de nodige 1.5m afstand van elkaar houden. Dankzij het goede weer kunnen we tot nu toe vaak buiten repeteren waardoor we a) rekening kunnen houden met de corona-regels voor koren en b) ons budget niet overbelasten. Voor de komende maanden is dit echter geen optie. Bij deze ook even onze oproep aan jullie: Kennen of hebben jullie een grote en het liefst goedkope ruimte die voldoet aan de afstandseisen voor koren/zanggroepen waar we in de wintermaanden terecht kunnen? Tips of een ruimte zouden we heel erg waarderen!

Veel liefs en hopelijk tot snel als er weer openbare optredens voor ons realiseerbaar zijn!

XX At Random