Nieuws

Newsflash 2022

Er is veel te vertellen…wat een rollercoaster allemaal: In november gaf Gerben ons te kennen in verband met persoonlijke omstandigheden te moeten stoppen bij AtRandom. Er werd nog (tegen beter weten in) een poging ondernomen om een gezamenlijk afscheidsconcert te organiseren, maar deze plannen konden door de december-lockdown helaas al snel weer de prullenbak in. Wat kwam was helaas een sobere grotendeels digtiale afscheid via zoom & jamulus en de belofte om in 2022, in hopelijk betere tijden, “in het eggie” afscheid van elkaar te nemen. Begin 2022 maakte dan ook Anouk bekend te willen gaan stoppen bij AtRandom omdat het zingen voor nauwelijks meer te combineren viel met een nieuwe baan en een uitgebreid musical-hobby ernaast.

Na een korte rouwperiode door bovenstaande afscheiden hebben we ons in het nieuwe jaar herpakt en konden we begin februari ons slag op de transfermarkt slaan: In een week tijd werden niet alleen een nieuwe mezzo-sopraan in de vorm van Iris en een vocal-percussionist & tenor in de vorm van Rink aangetrokken. Ook lukte het ons om een mondelinge overeenkomst met een Duits international te strikken, ons nieuwe dirigente vanaf 15 februari, Rolinde Zieverink. In de komende dagen gaan we met elkaar de details bespreken en onze ogen weer op een gezamenlijk doel richt: ZINGEN!!!!

Houd de volgende data alvast vrij, want dan zijn we weer live te zien in en om Nijmegen: 13-3 (Podium voor de stad), 11-6 & 12-6 (Nijmegen Klinkt) & 12-6 (EIGEN CONCERT) …meer informatie volgt…

Newsflash 2021

Na de nieuwsflash van augustus / september 2020 was hier lange tijd niets meer van ons te lezen. Wie onze social media kanalen in de gaten houdt, heeft wel mee kunnen krijgen dat we inmiddels weer volop aan het repeteren zijn. Nadat we vorig jaar in augustus stapsgewijs begonnen waren met repeteren, moesten we tijdens de tweede lockdown opnieuw schakelen. Dankzij wat technisch know-how en heel veel geduld, lukte het ons om uiteindelijk gestructureerde online-repetities op te zetten via Jamulus.

Dit was uiteraard niet te vergelijken met onze fijne face-to-face repetities maar hielp ons om in contact te blijven met elkaar en bekende stukken te herhalen. Al met al valt te zeggen dat we op deze manier veel kwaliteit hebben kunnen waarborgen…

We waren verbaasd hoe weinig impact anderhalf jaar Corona uiteindelijk op onze live-samenklank had gehad toen we op 8 juni 2021 voor het eerst weer in volledige bezetting én met Gerben in de open lucht gingen repeteren. We hebben inmiddels weer onze wekelijks repetities herpakt en de eerste plannen voor de toekomst gemaakt. Omdat we door de corona-pandemie niet in staat waren om openbaar op te treden willen we dit natuurlijk nu zo snel mogelijk inhalen.

Op 21 november willen wij een klein optreden voor bewoners en werknemers in een verzorgingshuis in Nijmegen verzorgen. Op diezelfde datum zal ook een verrassings-huiskamerconcert plaatsvinden, waarvoor we binnenkort een prijsvraag zullen lanceren. Ter voorbereiding hiervan zullen we van 22 t/m 24 oktober bij elkaar komen om tijdens ons traditioneel AtRandom-weekend middels repetities, workshops en veel lol aan onze kwaliteiten als hechte zanggroep te werken.

Ook voor 2022 zijn inmiddels de eerste plannen gemaakt: Houd op 20 maart je agenda vrij, want dan willen we voor het eerst in lange tijd weer een groot optreden verzorgen! Daarnaast zijn we van plan om deel te nemen aan zowel lokale (NijmegenKlinkt! &  Podium voor de stad) als regionale/landelijke events (BALK festival).

Newsflash augustus / september 2020

Lange tijd is het rustig geweest op onze website en de andere sociale media kanalen. Een tijdje is ook onze wereld ontzettend klein geweest of leek het zelfs dat ze tijdelijk even stil heeft gestaan. Sommigen van ons hebben onder druk gestaan in de zorg, anderen hebben geprobeerd om thuiswerkend of -studerend hun draai te vinden en van echte verbinding was even weinig sprake en dat hoewel onze gezamenlijke passie, het samen zingen, oh zo verbindend is en zou moeten zijn. Alle repetities en geplande optredens hebben we met begin van de corona-pandemie helaas  af moeten zeggen en toen werd het allemaal even stil. Achter de schermen hebben we een aantal pogingen ondernomen om in deze tijd toch verbinding te kunnen creëren en te ervaren. Samen zingen via Zoom of Teams bleek onmogelijk te zijn dus deden we een poging om één van onze nummers apart van elkaar in te zingen / op te nemen. Het bleek een lastige klus te zijn (met her en der overvolle opslagruimtes tot gevolg) maar we hebben op deze manier wel even met muziek bezig kunnen zijn. Onze beste poging willen we hier (onderaan) wel met jullie delen. Grote Dank aan Ron’s broer Lennert die het filmpje in elkaar heeft gezet en een poging heeft gedaan om het toch als één geheel te laten klinken! Tof Lennert!!!

Het filmpje was tevens ook het officieuze afscheid van Jolien bij At Random. We zouden haar eigenlijk na onze optredens in juni uitzwaaien maar het kwam helaas anders. Begin augustus hebben we bij een gezamenlijk picknick in het Goffertpark coronaproef afscheid van elkaar genomen. Jolien, we gaan jouw persoonlijkheid, jouw inzet en gedrevenheid en jouw stem missen bij At Random. Veel geluk in t ooooostnnn.

In augustus zijn we uiteindelijk toch weer gestart met repeteren maar kwamen met voor een nieuw probleem te staan: Waar repeteren? Normaliter repeteren we bij iemand thuis (vaak bij Mirjam, soms bij Marleen) maar in deze ruimtes kunnen we niet de nodige 1.5m afstand van elkaar houden. Dankzij het goede weer kunnen we tot nu toe vaak buiten repeteren waardoor we a) rekening kunnen houden met de corona-regels voor koren en b) ons budget niet overbelasten. Voor de komende maanden is dit echter geen optie. Bij deze ook even onze oproep aan jullie: Kennen of hebben jullie een grote en het liefst goedkope ruimte die voldoet aan de afstandseisen voor koren/zanggroepen waar we in de wintermaanden terecht kunnen? Tips of een ruimte zouden we heel erg waarderen!

Veel liefs en hopelijk tot snel als er weer openbare optredens voor ons realiseerbaar zijn!

XX At Random